SİVAS / İMRANLI - İmranlı Halk Eğitimi Merkezi

Ağu

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kurslarımızı tanıtıcı ve bu haftaya ilgiyi arttıracak çalışmalar yapıldı. Gelecek yıl yapılacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası için planlamalar yapıldı.

Haz

Kurslarımız için tanıtım çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Kurs ve kursiyer sayısının artırımı için; afiş, broşür, belediye anons sistemi, kurumların sosyal medya hesapları, konutların girişleri, marketler, kıraathaneler, kamu binaları, köy ve mahalle muhtarlıkları tanıtım amaçlı aktif olarak kullanılmıştır. Halkın her kesimine ulaşmaya çalışarak kurs ve kursiyer sayılarımızı gün geçtikçe artırdık. Yeni kursların açılması için ise İŞKUR, İlçe Meslek Yüksekokulu, İlçe Hastane Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Belediyesi, ve köy muhtarları ile iş birliğine gidilerek kursların açılması ve kursiyer sayısının artırılmasını sağlamaya çalıştık.

Haz

Kurslarımız için yeni alanlar oluşturmaya devam ediyoruz. İmranlı Karşıyaka mahallesi Ebubekir Sıddık Camii'nde atıl durumda bulunan caminin bodrum katını Kuran-ı Kerim kurslarımız için kullanmaya başladık. Burada çocuklar için 'Kuran-ı Kerim (Elifba) Okuma', yetişkinler için ise 'Yetişkinler İçin Kuran-ı Kerim (Elif-Be) Okuma' kurslarını açtık. Kurslarımız aktif bir şekilde devam etmekte olup yeni kurslar için de çalışmalar sürmektedir.

#kurslariçinyenialanlaroluşturma

Tem

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hazırlanan YÖGEP Projesi Kapsamında Zara'da "Yönetici Gelişim Programı'' Haziran ayı faaliyeti gerçekleştirildi. İmranlı okul müdürlerinin de katıldığı  program yüz yüze eğitim faailyeti olarak Zara ÇPL konferans salonunda gerçekleştiridi.   Programa Zara ve İmranlı  genelindeki tüm  okul idarecileri katıldı.

Haz

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinleri kapsamında Futbol Kurslarımızın öğrencileri arasında Futbol Turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvada şampiyonluğa HEMDEMİRYUMRUK takımı uzandı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şafak TURAN final maçını yerinde izledi. Syn. TURAN; ''maç sonu kazanan takımı tebrik ve kupasını takdim etti. Turnuvaya katılan tüm takımlara teşekür ederek her yıl Hayat Boyu Öğrenme Haftasında bu turnuvanın gerçekleşeceğini söyledi.''

Haz

Küçük Bağlama Kursu öğrencilerimizden koro dinletisi... 3 ay gibi kısa bir sürede öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlayan başta kurs öğretmenimiz Emrah ÇEKİRĞE olmak üzere kurum yöneticilerimize teşekkür ederiz.

#imranlınınbağlamaustalarınıyetiştiriyoruz

#sanatimranlıHEM

Haz

Tarım ve Hayvancılıkla ilgili kurslarımızın usta öğreticisi olan İlçe Tarım Müdürü Sayın Fatih TURHAN'ın yapmış olduğu 'SİVAS İLİNDE ARICILIK FAALİYETİNDE BULUNAN İŞLETMELERİN MEVCUT YAPISI VE SORUNLARI' adlı tez çalışması tamamlanmış olup kursiyerlerimize dağıtılmak üzere kurum müdürümüz Erdem KASIMOĞLU'na teslim edilmiştir. Kurum müdürümüz bu başarılı ve duyarlı çalışmasından dolayı İlçe Tarım Müdürü Fatih TURHAN'a teşekkür etti.

#yayınlarımızlaburadayız

Haz

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında 'Küçükler Masa Tenisi Turnuvası' yapıldı. Turnuva büyük çekişmeli geçen maçlar ile tamamlandı. Turnuva ödüllüdür ve dereceye girenler ödüllerini Hayat Boyu Öğrenme Haftası Programında alacaktır.

#etkinliklerimizleheryerdeyiz

Haz

'Tenis 16 Yaş Ve Üzeri Kurs Programı' kursumuz için tenis kortu(sahası) alanı oluşturduk. İmranlı ÇPAL idaresi ile koordineli çalışarak, ÇPAL Spor Salonu'nda artık tenis kursları da verilebiliyor. Salonun zeminine zarar verilmeden tenis sahası alanının çizgileri bant ile çekilerek uygun hale getirildi. Filesi ve her şeyi ile Spor Salonu tenis kursu yapılabilecek düzeydedir. Kurumumuzun fiziki imkanlarını geliştirerek tenis kurslarımızı farklı yaş gruplarına da açmayı planlayıp tenisin daha yaygın hale gelmesine imkan sağladık. Tenis kurslarımız yetişkin kadın ve erkekler için aktif bir şekilde devam etmektedir. İleriki zamanlarda çocuklar için de yeni kurslarımız açılacaktır.

Haz

Kurslarımızla Köydeyiz Projesi kapsamında Türkkeşlik köyüne 'Arıcılık' 'Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği' ve 'Arı Sütü Üretimi ve Ana Arı Yetiştiriciliği' kurslarını açtık. Köydeki çiftçilerimizin üreticilik ve yetiştiricilik anlamda bu işleri daha profesyonelce yapmalarına İlçe Tarım Müdürü Fatih TURHAN ile birlikte yardımcı olduk. Kurslarımızın teorik kısmı Köy Konağı'nda, uygulama bölümü ise araziye çıkılarak yapıldı. Köylülerin hem teorik olarak hem de pratikte kurs almaları bu kursları daha verimli hale getirdi. Bu kursları başarı ile tamamlamaları halinde Kurs Bitirme Belgeleri alacaklar ve bu belgeler ile Tarım Müdürlüğünden destek alabileceklerdir. Kurs bitimiyle birlikte çiftçilerimiz üreticilik olsun yetiştiricilik olsun artık bu işleri daha eğitimini almış ve profesyonelce yapacaklardır.

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ BAŞLIYOR

ETKİNLİKLER KAPSAMINDA HEM KURSİYERLEİMİZİN HEM VATANDAŞLARIMIZIN ÜCRETSİZ OLARAK KATILIACAĞI ÖDÜLLÜ MASA TENİSİ,KORT TENİSİ VE FUTBOL TURNUVALARI GERÇEKLEŞTİRİLECKTİR.

#etkinliklerimizleheryerdeyiz

Nis

KURUMUMUZDA OLUŞTURDUĞUMUZ MİNİ KÜTÜPHANEMİZ SİZ KURSİYERLERİN HİZMETİNDE.

DERS ARALARINDA  VEYA BAŞKA ZAMANLARDA OKUMAK İSTERSENİZ KÜTÜPHANEMİZ EMRİNİZDE.

KİTAP SAYIMIZ HER GECEN GÜN ARTACAK,SİZ DEĞERLİ OKUYCULARIMIZA IŞIK SAÇACAK

#kütüphanemizleburadayız

Nis

YENİLENEN VE İNTERNET BAĞLANTISI GÜÇLENDİRİLEN BİLGİSAYAR SALONUMUZDA KURSUMUZ YOĞUN KATILIMLA TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR.